Sist oppdatert: 03/08/2023

Optimaliser nettsiden din med Google Analytics

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis verktøy som lar deg spore og analysere trafikken på nettsiden din. Du kan bruke Google Analytics til å finne ut hvor mange besøkende du har, hvor de kommer fra, hvilke sider de besøker, hvor lenge de blir på nettsiden din, og mye mer. Dette gir deg verdifull innsikt i hvordan de besøkende samhandler med nettsiden din, og hva du kan gjøre for å forbedre brukeropplevelsen.

Brukerinnsikt

For å optimalisere nettsiden din må du først ha en klar forståelse av publikummet ditt. Google Analytics vil gi deg informasjon om deres atferd, interesser, geografisk plassering, teknologi og enheter.
Her er noen viktige faktorer å vurdere når du analyserer brukerne av nettsiden din:

Demografisk informasjon

Kjønn, alder, utdanning og yrke

Interesser

Hva de besøkende liker, interesserer seg for, og hva de foretar seg på nettet

Geografi

Hvor brukerne kommer fra, inkludert land, byer og regioner

Atferd

Hvor lenge er de besøkende på forskjellige sider, og hvor mange besøkende er nye kontra tilbakevendende kunder.

Teknologi

Hvilke enheter de bruker, nettleser og operativsystem

Mobil

Hvor stor andel av brukerne bruker mobiltelefoner og nettbrett til å få tilgang til nettsiden din

Referansemåling

Hvordan kom de besøkende til nettstedet ditt. Det inkluderer søkemotorer, betalt annonse, sosiale medier, email, lenker fra andre nettsteder, og direkte søk på ditt domene.

Brukerflyt

Hvordan beveger de seg rundt på nettsiden din og utfører handlinger

Brukeranskaffelse

Brukeranskaffelse refererer til prosessen med å få trafikk til nettsiden din. Det er viktig å ha en god forståelse av hvilke kanaler som genererer trafikk til nettsiden din, og hvordan du kan forbedre disse kanalene. Under brukeranskaffelse finner du mye av den samme informasjon som under referansemåling, bare at her får du mer informasjon om hvordan de besøkende kom til nettsiden din.

Atferd

Hovedseksjonen for atferd viser mer informasjon rundt hvordan de besøkende kom til nettsiden din, i forhold til atferd-seksjonen under brukerinnsikt. Du finner nyttig informasjon som hvor lenge de er på nettstedet ditt, hvilke sider de besøker, hvilke søkeord de har brukt, hvilke sider som ble besøkt direkte, og mye mer.

For å forbedre atferden til brukerne på nettsiden din, kan du bruke ulike teknikker, som for eksempel å forbedre brukeropplevelsen, optimalisere innholdet ditt for lesbarhet og relevans, og redusere lastetiden til nettsiden din.

Konverteringer

Konvertering refererer til en ønsket handling som brukeren utfører på nettsiden din, for eksempel å fylle ut et skjema, kjøpe et produkt eller registrere seg for et nyhetsbrev. Konverteringsrate er antall konverteringer delt på antall besøk på nettsiden din.

For å øke konverteringsraten på nettsiden din, bør du først sette deg klare mål for hva du vil oppnå med nettsiden. Dette kan være å øke salget, øke antall registreringer eller øke antall nedlastinger.

Deretter kan du bruke ulike teknikker for å øke konverteringsraten, som for eksempel å optimalisere landingssider, legge til klare og tydelige handlingsoppfordringer, og redusere antall trinn i kjøpsprosessen.

Konklusjon for Google Analytics

Google Analytics kan hjelpe deg med å tiltrekke deg flere kvalitetsbrukere og holde dem lenger på nettsiden din, forstå atferden til brukerne, og øke konverteringsraten. Du bør starte med å sette deg klare mål for hva du vil oppnå med nettsiden din, og deretter bruke ulike teknikker for å oppnå disse målene. Husk å måle resultatene og justere strategiene dine etter behov for å oppnå best mulig resultat.


Gå til Google Analytics

Abonner hos MinNettside:

Ad - Web Hosting from SiteGround - Crafted for easy site management. Click to learn more.