Sist oppdatert: 03/08/2023

Hvordan øke organisk trafikk med Google Search Console

I denne artikkelen skal vi utforske hvordan du kan øke organisk trafikk fra Google-søk ved hjelp av verktøyet Google Search Console.

Hva er Google Search Console

Google Search Console er en kostnadsfri tjeneste tilbudt av Google. Det er en plattform som gir deg innsikt i hvordan søkemotoren vurderer nettsiden din, og gir deg verdifull informasjon om hvordan du kan forbedre synligheten og rangeringen i søkeresultatene.

Tidligere kjent som Google Webmaster Tools, har Google omdøpt tjenesten til Google Search Console for å gjøre det tydeligere at den er relevant for alle som jobber med en nettside, og ikke bare for de som har webansvar.

Hvordan utnytte Google Search Console

Google Search Console er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å forbedre nettstedet ditt på mange måter. Her er noen av måtene du kan utnytte Google Search Console:

  • Overvåke ytelsen til nettstedet ditt
  • Finne ut hva folk søker etter
  • Feilsøke nettstedproblemer
  • Få varsler om sikkerhetsproblemer
  • Optimalisere for mobil

Hvordan forbedre nettstedet med Google Search Console

For å forbedre nettstedet ditt, kan du utnytte Google Search Console på følgende måter:

Optimaliser søkeordene dine: Ved å analysere hvilke søkeord som gir trafikk til nettstedet ditt, kan du tilpasse innholdet ditt for å bedre imøtekomme brukernes behov og ønsker.

Overvåke indekseringsproblemer: Sørg for at Google indekserer alle viktige sider på nettstedet ditt riktig. Hvis sider ikke blir indeksert, vil de heller ikke dukke opp i søkeresultatene.

Feilsøke hastighetsproblemer: En rask og responsiv nettside er viktig for både brukeropplevelsen og rangeringen i søkemotorene. Google Search Console kan hjelpe deg med å identifisere hastighetsproblemer som bremser ned lasting av siden din.

Overvåke tilbakekoblingsprofilen din: Tilbakekoblinger (backlinks) er viktige for rangeringen din i søkeresultatene. Google Search Console gir deg oversikt over hvilke nettsteder som lenker til deg, slik at du kan identifisere potensielle samarbeidspartnere og overvåke link-kvaliteten.

Mer organisk trafikk

Google Search Console er et uvurderlig verktøy for alle som ønsker å øke organisk trafikk til nettstedet sitt. Ved å ta i bruk innsikten og analysen som verktøyet tilbyr, kan du finjustere nettstedet ditt for bedre synlighet og resultater i Google-søk.

Gå i gang i dag og ta i bruk Google Search Console for å sette fart på din organisk søketrafikk og forbedre ditt nettsted med teknisk SEO. Lykke til!

Abonner hos MinNettside:

Ad - Web Hosting from SiteGround - Crafted for easy site management. Click to learn more.